Author Topic: No block source available  (Read 8957 times)

Offline simiane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
No block source available
« on: July 18, 2013, 08:51:56 am »
Hello,

I've been trying to get the Primecoin wallet set up today and have had no luck. I just see the message 'No block source available'.
I've looked around and found a few posts suggesting adding certain node addresses, but none of them seem to work. If I look at the debug log, they're all listed as last seen around 70 hours ago.
Can anyone help me out?

Offline simiane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #1 on: July 18, 2013, 08:46:13 pm »
This is becoming frustrating... all day I've been watching people talk about mining primecoin and I can't find a node anywhere that will let me get the damned wallet working.
Can someone plesae post back with some working node ip addresses?

Offline Sunny King

  • PPC & XPM Architect
  • Sr. Member
  • **********
  • Posts: 246
  • Karma: +83/-0
  • Referrals: 1
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #2 on: July 19, 2013, 01:04:24 am »
Are you behind some sort of proxy? The dns and seed nodes have been working properly in the last few days.

Offline simiane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #3 on: July 19, 2013, 07:41:32 am »
Nope, no proxy or special DNS settings... Fresh install of the software yesterday. Had it running the last 24 hours.
Log file shows nothing but timeouts with very long last seen numbers.

Offline Sunny King

  • PPC & XPM Architect
  • Sr. Member
  • **********
  • Posts: 246
  • Karma: +83/-0
  • Referrals: 1
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #4 on: July 19, 2013, 10:27:01 pm »
Try adding this set to your configuration (primecoin.conf)

addnode=208.68.37.41
addnode=129.7.204.114
addnode=198.199.100.118
addnode=87.98.146.72
addnode=88.190.56.58
addnode=78.31.111.116
addnode=198.199.84.246
addnode=197.96.138.8
addnode=96.126.103.94
addnode=192.81.212.113
addnode=198.199.112.141
addnode=192.34.58.127
addnode=31.25.188.219
addnode=54.235.231.242
addnode=175.41.200.152

Offline simiane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #5 on: July 20, 2013, 01:03:22 am »
That worked for me - thanks a lot!

Offline jpmi1

  • Volunpeer
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #6 on: July 24, 2013, 10:25:48 pm »
How do you access the config file?

Offline simiane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #7 on: July 24, 2013, 10:33:31 pm »
Assuming you're on Windows:
Type '%appdata%/primecoin' into the run box to get to the right folder.
primecoin.conf isn't created by default, just create a new file and put your settings in it.

Alas, I don't know Mac or Linux, so I can't help if you're on those platforms.

Offline FuzzyBear

  • Forum Operator
  • Administrator
  • No life but Peercoin!!
  • *****
  • Posts: 1339
  • Karma: +77/-0
  • Referrals: 14
    • View Profile
    • Escrow PPC trades 1% fee
Re: No block source available
« Reply #8 on: July 24, 2013, 11:03:40 pm »
linux the folder is hidden in the home directory and is called   .primecoin

FuzzyBear
BTC: 1FvMYwtkrQakoL8Zq1GjfKqTkm2a7TKt6N  |
PPC: PDtcFPhMa9Hc9zTfoRG7zcURCRpcpRdMym
PPC Escrow 1% fee

Offline joecan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #9 on: November 22, 2013, 10:28:41 pm »
I've tried adding the nodes to the primecoin.conf like advised yet i still can't find a block source.

Also tried syncing my time, tried running as admin, made sure there was a firewall exception for the client.

Any other advise ??

Offline mhps

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 849
  • Karma: +29/-3
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #10 on: November 23, 2013, 07:55:27 am »
add this to the end of your command line -seednode=primeseed.muuttuja.org
PPC PU6zS8RRBWP2UxhuRFengGsu8n4tEYB5xV XPM AJAgBpPjGQoL38mrtW91dVqhbMHqu25vfG NBT B6fBiAZyL3xxNRJYwDwQz2RAtWnC5Tdk2S

Offline ravelant

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
  • Karma: +1/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #11 on: November 26, 2013, 01:53:50 pm »
Try adding this set to your configuration (primecoin.conf)

addnode=208.68.37.41
addnode=129.7.204.114
addnode=198.199.100.118
addnode=87.98.146.72
addnode=88.190.56.58
addnode=78.31.111.116
addnode=198.199.84.246
addnode=197.96.138.8
addnode=96.126.103.94
addnode=192.81.212.113
addnode=198.199.112.141
addnode=192.34.58.127
addnode=31.25.188.219
addnode=54.235.231.242
addnode=175.41.200.152

Is there an updated/maintained node list?  Some of these just churn at week+ last seen times.

Offline alcapo27

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #12 on: December 26, 2013, 12:13:17 pm »
Are there any new node list. I am trying to reach primecoin network but it gave same error.
seednode not working. I deleted and loaded again but same not working.
My new machine is not working unitl 3 days. 0.1.2-hp11 not worked rightly.
Ip's gave connection lost and socket cancelled error.

Offline FuzzyBear

  • Forum Operator
  • Administrator
  • No life but Peercoin!!
  • *****
  • Posts: 1339
  • Karma: +77/-0
  • Referrals: 14
    • View Profile
    • Escrow PPC trades 1% fee
Re: No block source available
« Reply #13 on: December 26, 2013, 06:56:49 pm »
Handy little tip to try in moments like these try an ip lookup on the mining pools.... they will be running the primecoin client / daemon... and you should be able to get a starting seed node off them :)

Fuzzybear
BTC: 1FvMYwtkrQakoL8Zq1GjfKqTkm2a7TKt6N  |
PPC: PDtcFPhMa9Hc9zTfoRG7zcURCRpcpRdMym
PPC Escrow 1% fee

Offline lasercart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
  • Hello I'm new here
  • Referrals: 0
    • View Profile
Re: No block source available
« Reply #14 on: January 02, 2014, 03:16:29 pm »
If you are using Windows just use this command in the console window: addnode <ip address> add   . You can access the console window by going to HELP in the client window and opening the DEBUG window then click on the CONSOLE tab and type in the above command and get your ip nodes off this site.

 
Share this topic...
In a forum
(BBCode)
In a site/blog
(HTML)


Peercoin.net Official Peercoin Website